Sufletul nostru, mai fericit și mai împlinit cu 2 săptămâni

Dragă Victor Jr.,

Această scrisoare este pentru tine, de la mine, mămică ta. Vreau să îți spun că după 2 săptămâni de viață sufletul meu este mai plin. Mai plin de drag, de bucurie, de iubire și de…teamă uneori. De ce brusc, teamă? Pentru că îmi vine să te strâng în brațe atât de tare, de des și de mult, încât mi-e frică să nu te strivesc cu iubirea… Oare se poate strivi cu iubirea? Cred ca da; căci chiar și cu mintea, cu gândul poți face asta. Nu așa spunea Blaga?

După 2 săptămâni de viață ȘTIU:
– când ți-e foame
– când nu te simți în largul tău pentru că ai scutecul încărcat
– când te doare burtica
– când ești cel mai fericit

Cel mai fericit ești atunci când scoți niște sunete greu de descifrat. Asta se întâmplă, de regulă, când lenevești pe pieptul lui tati. Atunci pari să iei o pauză de la tot, atât ești de liniștit și de fericit. Se mai întâmplă și când ești hrănit sau când ți se prezintă lucruri prin casă: camera lui Emoționel pentru cursuri, mobila, candelabrul în formă de bicicletă, cărțile, jucăriile etc.

„Oricum habar n-are ce-i vorbești!” vor spune…dar pe noi nu ne interesează acest lucru, noi știm ce înțelegi tu și mai știm și cât de important este să ți se vorbească, să ți se povestească.

Noi jucăm după propriile noastre reguli, iar ei după ale lor. Corect, nu?

Ce rutină mi-am creat în aceste 2 săptămâni de când ești în viața noastră?
– la 7 te hrănesc și te așez înapoi în pătuțul tău, iar dacă refuzi să stai acolo, tati te primește pe pieptul său
– îmi curăț tenul, îmi aranjez părul, fac un duș și mă parfumez frumos ca să mă simt femeie în fiecare zi, nu doar „când rămâne timp”
– beau o cafea și pregătesc micul dejun

Acestea se petrec toate într-o ora, maximum 2. Ulterior, îți revendici și tu dreptul de a cunoaște, dreptul de a fi iubit și îngrijit și îmi soliciți atenție. Scuze, TOATĂ ATENȚIA o soliciți. Și-atunci te mângâi, îți spun că te iubesc, îți povestesc despre familia noastră și despre Sunshine. Niciodată nu uit de Sunshine, căci și el e parte din familie.

Când mă vrei doar pentru tine, o perioadă mai lungă, tati vine și îmi propune să ies la o plimbare, să mă duc în bucătărie și să fac ceva ce îmi place. Tati știe când sunt obosită și vine „să mă salveze”. Fii liniștit, nu TU mă obosești, ci încercările mele de a fi „mai interesantă” decât mi-ai putea tu cere.
Cred că e în instinctul matern chestia asta de a mulțumi copiii, deși aceștia sunt mulțumiți cu ceea ce au deja.

După 2 săptămâni de viață îți mulțumesc că ne-ai ales să-ți fim părinți, că ne bucuri zilele, orele, minutele…secundele!

Cu drag și prietenie,
Mama și Tata lui Emoționel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: