Blog

Articole interesante și educative pentru mămici fantastice

Cum le putem dezvolta copiilor inteligența emoțională în vacanță? – 13 idei de activități

Vara mult aşteptată şi vacanţa copiilor a sosit şi sunt sigură că cei mai mulţi dintre noi deja ne-am făcut planuri cum să le petrecem în cel mai plăcut mod.         Chiar dacă pe timpul verii copiii iau o pauză de la activitățile didactice, ei nu iau nicidecum pauză de la dezvoltarea fizică şi psihică,Continuă lectura „Cum le putem dezvolta copiilor inteligența emoțională în vacanță? – 13 idei de activități”

Suprastimularea și autoliniștirea

Lumea de azi se află într-o permanentă mişcare şi agitaţie. Dezvoltarea industriei, a tehnologiei şi a infrastructurii au creat oraşe hiperaglomerate care par să funcţioneze pe “repede înainte”. Dincolo de beneficiile pe care ni le aduce acest sistem în care ne desfăşurăm activitățile cotidiene, zgomotul, traficul, agitația şi viteza ne pot produce stres, anxietate, furieContinuă lectura „Suprastimularea și autoliniștirea”

4 motive ca să îți dezvolți inteligența emoțională ca părinte

Te gândești adesea cum să fii un părinte cât mai bun pentru copilul tău? Îți dorești să nu mai repeți greșelile pe care părinții tăi le-au făcut cu tine, și cel mai important, vrei să crești un copil fericit? Dacă răspunsul la aceste întrebări este un ”da” hotărât, atunci acest articol este pentru tine, fiindcăContinuă lectura „4 motive ca să îți dezvolți inteligența emoțională ca părinte”

Există vreo legătură între stimularea senzorială şi dezvoltarea emoțională a copilului meu?

Simţurile şi stimularea senzorială           Din momentul când vine pe lume, copilul este înconjurat de o lume plină de culoare, sunete, lumini, miresme, gusturi şi atingeri pline de dragoste, o lume minunată care îl invită să o descopere. Cum o descoperă? Prin simţuri.         Simţurile sunt cele care asigură primul său contact cu mediul înconjurător,Continuă lectura „Există vreo legătură între stimularea senzorială şi dezvoltarea emoțională a copilului meu?”

Aproape toate chestiile dureroase pe care le-am învățat în viața mea, pe barba mea (pe care, de fapt nu o am)

Vă spun cu sinceritate că atunci când a venit pandemia am crezut că lumea se oprește și că ideile mele, dorințele și obiectivele propuse și-au găsit destinația. Atunci când cel mai mare spațiu de joacă pentru copii, un colos al orașului nostru, a dezvoltat o strategie bazată pe livrarea atelierelor ce-și propuneau dezvoltarea intelectuală aContinuă lectura „Aproape toate chestiile dureroase pe care le-am învățat în viața mea, pe barba mea (pe care, de fapt nu o am)”

Frica la copii. Cum îi ajutăm să o depăşească?

Frica este o stare de nelinişte trăită în prezenţa sau la gândul unui anumit pericol. Acest pericol poate fi atât real cât şi imaginar. Cum se manifestă frica? Prin sentimente de slăbiciune, tensiune, aversiune, lipsă de autocontrol, fugă, tremur. Frica este prezentă în viaţa tuturor copiilor. Din cauză că creierul lor nu este încă completContinuă lectura „Frica la copii. Cum îi ajutăm să o depăşească?”

De ce e important să-i dezvolt copilului meu inteligența emoțională?

Cred că o bună parte dintre persoanele care citesc acest articol au crescutauzind aceste expresii: “Vai, dar de ce plângi? Eşti fetiţă/băieţel mare!”, “Nu maiţipa că mă faci de ruşine!” , “Copiii mici nu au nervi!” , “Da’ ce eşti tu bebeluş ca să îţifie frică?” , “Dacă faci aşa nimeni nu o să seContinuă lectura „De ce e important să-i dezvolt copilului meu inteligența emoțională?”

Cum să îţi găseşti echilibrul emoţional ca şi mamă?

”E în regulă să nu fii perfectă în toate!” Deşi experienţa de a fi mamă este una dintre cele mai minunate, multe mame se pot confrunta la un moment dat şi cu dezechilibre emoţionale datorate provocărilor şi stresului la care sunt supuse. Lavinia Flore, mamă de doi copii (2 şi 4 ani) şi psiholog neContinuă lectura „Cum să îţi găseşti echilibrul emoţional ca şi mamă?”

Ore in particular LIVE pe messenger cu Mama lui Emotionel

Tocmai s-a incheiat o luna de cand sustin ore in particular live pe messenger si, privind in urma, ma declar de-a dreptul implinita sufleteste. Copiii sunt adorabili! Zambesc cu gura pana la urechi, imi povestesc, imi recita, isi exteriorizeaza emotiile, se joaca si invata cu drag. Am ales sa sustin aceste ore in particular individualContinuă lectura „Ore in particular LIVE pe messenger cu Mama lui Emotionel”

Încarc…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d blogeri au apreciat: