Blog

Articole interesante și educative pentru mămici fantastice

Frica la copii. Cum îi ajutăm să o depăşească?

Frica este o stare de nelinişte trăită în prezenţa sau la gândul unui anumit pericol. Acest pericol poate fi atât real cât şi imaginar. Cum se manifestă frica? Prin sentimente de slăbiciune, tensiune, aversiune, lipsă de autocontrol, fugă, tremur. Frica este prezentă în viaţa tuturor copiilor. Din cauză că creierul lor nu este încă completContinuă lectura „Frica la copii. Cum îi ajutăm să o depăşească?”

De ce e important să-i dezvolt copilului meu inteligența emoțională?

Cred că o bună parte dintre persoanele care citesc acest articol au crescutauzind aceste expresii: “Vai, dar de ce plângi? Eşti fetiţă/băieţel mare!”, “Nu maiţipa că mă faci de ruşine!” , “Copiii mici nu au nervi!” , “Da’ ce eşti tu bebeluş ca să îţifie frică?” , “Dacă faci aşa nimeni nu o să seContinuă lectura „De ce e important să-i dezvolt copilului meu inteligența emoțională?”

Cum să îţi găseşti echilibrul emoţional ca şi mamă?

”E în regulă să nu fii perfectă în toate!” Deşi experienţa de a fi mamă este una dintre cele mai minunate, multe mame se pot confrunta la un moment dat şi cu dezechilibre emoţionale datorate provocărilor şi stresului la care sunt supuse. Lavinia Flore, mamă de doi copii (2 şi 4 ani) şi psiholog neContinuă lectura „Cum să îţi găseşti echilibrul emoţional ca şi mamă?”

Ore in particular LIVE pe messenger cu Mama lui Emotionel

Tocmai s-a incheiat o luna de cand sustin ore in particular live pe messenger si, privind in urma, ma declar de-a dreptul implinita sufleteste. Copiii sunt adorabili! Zambesc cu gura pana la urechi, imi povestesc, imi recita, isi exteriorizeaza emotiile, se joaca si invata cu drag. Am ales sa sustin aceste ore in particular individualContinuă lectura „Ore in particular LIVE pe messenger cu Mama lui Emotionel”

34 reguli de Bune Maniere pentru imbunatatirea comportamentului la copii

”Saluta! Scoate degetul din nas! Spune ”te rog”! Nu-l mai lovi! Spala-te pe maini! Fa-ti curat in camera! Pune mana la gura cand tusesti!” Si multe astfel de reguli impuse copilului nostru, in speranta ca va creste educat, cuminte, ascultator si manierat. Dar oare in ce masura cel mic intelege tot ce-i cerem? Iata unContinuă lectura „34 reguli de Bune Maniere pentru imbunatatirea comportamentului la copii”

De ce se comporta copilul meu asa? Dictionar al emotiilor pentru copii

De ce se comporta copilul meu asa? Dictionar al emotiilor pentru copii Stiai ca Furia poate fi controlata numarand lent pana la 10 sau respirand adanc de 3 ori? Stiai ca Tristetea dispare atunci cand imbratisezi la piept o jucarie de plus sau cand mama pregateste un desert? Pentru un copil este foarte important saContinuă lectura „De ce se comporta copilul meu asa? Dictionar al emotiilor pentru copii”

De ce strigi? Nu mai plange! Ajungem imediat! 32 de jocuri pentru dezvoltarea rabdarii

”De ce strigi? Nu mai plange! Ajungem imediat! Mai avem foarte putin! Te rog sa taci…” Ne confruntam deseori la drumurile cu masina cu situatii neplacute in care copilul nu coopereaza. Ne-ar placea sa depasim usor momentele in care cei mici refuza sa asculte si sa actioneze conform dorintelor noastre. Ne dorim copii ascultatori siContinuă lectura „De ce strigi? Nu mai plange! Ajungem imediat! 32 de jocuri pentru dezvoltarea rabdarii”


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d blogeri au apreciat: