Articole interesante și educative pentru mămici fantastice

Cum să îți pregăteşti copilul pentru apariția unui bebeluş în familie? – 12 idei de aplicat
De curând am dat peste o fotografie care mă înfăţişa pe mine însărcinată cu fetiţa, ţinându-l de mână pe băieţel şi evident automat m-au năpădit emoţiile şi nostalgia gândindu-mă că au trecut deja 4 ani de când aşteptam naşterea celui de al doilea copil. Al doilea copil într- o familie este o experienţă frumoasă, darContinuă lectura „Cum să îți pregăteşti copilul pentru apariția unui bebeluş în familie? – 12 idei de aplicat”
Idei de hrană pentru un bebeluș de 9 luni
Idei de hrană pentru un bebeluș de 9 luni Pornind de la Articolul pe care l-am creat pentru Revista Zile și Nopți, doresc să vă împărtășesc mai pe larg din experiența culinară a bebelușului nostru. În ziua în care a împlinit 6 luni am încercat să-i ofer măr ras (pe răzătoare din sticlă, la sugestiaContinuă lectura „Idei de hrană pentru un bebeluș de 9 luni”
19 idei de activități și ieșiri în aer liber pe care să le încerci vara asta cu copilul tău
Ca mamă, am două “floricele” care trebuie “ udate” şi “îngrijite” zilnic pentru a creşte şi a se dezvolta frumos şi pentru aceasta m-am gândit la cum să profităm cât mai mult de acest minunat anotimp, VARA. Îmi propun:* să petrecem cât mai mult timp în aer liber* să fim foarte activi* să fim creativi*Continuă lectura „19 idei de activități și ieșiri în aer liber pe care să le încerci vara asta cu copilul tău”
TOP 4 emoții pe care le-am identificat la copilul meu de 8 luni
TOP 4 emoții pe care le-am identificat la copilul meu de 8 luni „Vai, ce furios e!”„Uite-l cum râde!” „Ooo, da’ ce te-a supărat așa de tare?” ”Uau, ce-ai văzut acolo?” Dacă și tu ai pronunțat măcar una dintre vorbele de mai sus, înseamnă că ai identificat faptul că al tău copil își manifestă emoțiileContinuă lectura „TOP 4 emoții pe care le-am identificat la copilul meu de 8 luni”
Ajutor! Copilul meu are nevoie de ochelari!
Nu credeam ca voi ajunge să scriu un articol cu acest titlu, fiind vorba chiar despre copilul meu, deoarece nimeni din familia apropiată nu poartă ochelari (în afară de bunici), aşa că eram convinsă că nu vom avea astfel de probleme. Dar iată că nu e chiar aşa şi de curând am aflat că fetiţaContinuă lectura „Ajutor! Copilul meu are nevoie de ochelari!”
În liniștea dimineții din micul pat se-aude MA-MA!
În liniștea dimineții din micul pat se-aude MA-MA! Și-apoi, o invazie de sunete ce-ți gâdilă urechea în cel mai plăcut mod inundă încăperea. Încep să râd! Nu cred ca e adevărat. Nu ți s-a întâmplat și ție măcar o dată în viață să primești ceva și să nu-ți vină să crezi că-i pentru tine? Râd.Continuă lectura „În liniștea dimineții din micul pat se-aude MA-MA!”
Am încredere în mine – versuri de la autorii Mamei
Chiar de-s copil, eu știu bine, Să am încredere în mine. Pot reuși ce îmi propun, De mă-nsoțesc de gândul bun. * Sunt unic și minunat, Mă iubesc cu adevărat. Zâmbesc tuturor cu plăcere, Și merg înainte cu încredere. Cu drag și prietenie,psiholog și autor cărți practice de logopedie Șerban Elena Mariawww.logo-mag.roFacebook: aici
Cum alegem jucăriile potrivite? – psiholog Lavinia Flore
Încă de când copiii mei erau bebeluşi am fost foarte interesată de jucării. Căutam peste tot jucării educative potrivite vârstei lor de dezvoltare, citeam recomandări, păreri despre anumite jucării, dar recunosc că nu de puține ori am dat greş când am achiziţionat un joc sau o jucărie pentru că fie am constatat că nuContinuă lectura „Cum alegem jucăriile potrivite? – psiholog Lavinia Flore”
Ce să faci când ești trist – versuri de la autorii Mamei
Când simt că sunt supărat, Și zâmbetul m-a abandonat, Îmi spun că accept ce simt, Nu am de ce să mă mint. * Apoi sunt sigur că eu găsesc, Modalități să mă-nveselesc. Mă joc, dansez sau pictez Sau fericirea o desenez. Cu drag și prietenie,psiholog și autor cărți practice de logopedie Șerban Elena Mariawww.logo-mag.roFacebook: aici
Jocul liber în educația copiilor mici – gânduri de la autorii Mamei
Aș vrea să încep acest articol cu cea mai frumoasă expresie a celui care a fost părintele grădiniței, Friedrich Froebel ”joaca este cea mai înaltă expresie a dezvoltării umane în timpul copilăriei, căci ea este extensia liberă a sufletului copilului.” La vârsta preșcolară, jocul satisface în cel mai înalt grad nevoia de activitate a copilului. SubContinuă lectura „Jocul liber în educația copiilor mici – gânduri de la autorii Mamei”
Încarc…
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
Follow My Blog
Get new content delivered directly to your inbox.