Blogul mamelor fantastice

Articole interesante și educative pentru mămici fantastice

Comunicarea cu cel mic după o zi de grădi/școală – gânduri de la autorii Mamei

După o zi plină, în care cei mici au pășit timizi, plini de voioșie sau temători spre noul început școlar….urmează cunoașterea noului mediu, acomodarea propriu-zisă și, mai mult decât atât, exprimarea trăirilor, emoțiilor a ceea ce trăiesc. Acest articol e menit să ne ridice câteva semne de întrebare, dar și să liniștească, să pună laContinuă lectura „Comunicarea cu cel mic după o zi de grădi/școală – gânduri de la autorii Mamei”

Ajutor! Începe grădi/școala. Cum ajut copilul să se adapteze la nou? – gânduri de la autorii Mamei

După cum bine știm, venirea celui mai rodnic anotimp aduce cu sine și o bogăție emoțională tumultuoasă, un carusel de emoții de la mic la mare: nostalgie, anxietatea separării, teama de noi începuturi, emoții, toate încărcate de căldură sufletească lăsată de vara ce tocmai a trecut. Cu ce asociem debutul acestui anotimp plin de roade?CuContinuă lectura „Ajutor! Începe grădi/școala. Cum ajut copilul să se adapteze la nou? – gânduri de la autorii Mamei”

Probabil cel mai frumos articol din viața mea

Minunile nu se întâmplă pur și simplu, ci noi facem să se întâmple. 8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului Acum un an mi-am dorit să creez o comunitate puternică și informată în jurul Mamei lui Emoționel, motiv pentru care am căutat, abordat, explicat, întrebat și ulterior am GĂSIT ceea ce mi-am propus. Am reușit! În 2020Continuă lectura „Probabil cel mai frumos articol din viața mea”

Ce am pregătit pentru bebe – detalii drăgălașe

Bebe e foarte așteptat! De toată lumea. Și când spun ”toată lumea” mă refer la familie, desigur. Familia e singura Lume. Dacă nu mă credeți, înseamnă că aveți încă sub 20 de ani. Deja întrebările legate de sănătate și adresate MIE, personal, s-au transformat în ”No, când vine bebe? No, bebe ce face? No…?” No,Continuă lectura „Ce am pregătit pentru bebe – detalii drăgălașe”

Prima noastră participare la un seminar de puericultură

*Articolul de față face parte din lunga serie de scrieri asupra cărora am reflectat luni de zile. De ce public tocmai acum? Pentru că alături de Tatăl lui Emoționel am convenit ca evenimentele, emoțiile și trăirile puternice să fie împărtășite cu prietenii ”la momentul potrivit”. Pentru noi, acum e momentul potrivit. martie 2021: Seminarul de puericultură eContinuă lectura „Prima noastră participare la un seminar de puericultură”

Părinții mei fac cunoștință cu părinții lui sau…despre cum am sărbătorit ziua lui Victor în avans

*Articolul de față face parte din lunga serie de scrieri asupra cărora am reflectat luni de zile. De ce public tocmai acum? Pentru că alături de Tatăl lui Emoționel am convenit ca evenimentele, emoțiile și trăirile puternice să fie împărtășite cu prietenii ”la momentul potrivit”. Pentru noi, acum e momentul potrivit. 23 martie 2021: ”Dragul meu logodnic,Continuă lectura „Părinții mei fac cunoștință cu părinții lui sau…despre cum am sărbătorit ziua lui Victor în avans”

Despre cum mi-am anunțat echipa că vom avea curând un nou membru

*Articolul de față face parte din lunga serie de scrieri asupra cărora am reflectat luni de zile. De ce public tocmai acum? Pentru că alături de Tatăl lui Emoționel am convenit ca evenimentele, emoțiile și trăirile puternice să fie împărtășite cu prietenii ”la momentul potrivit”. Pentru noi, acum e momentul potrivit. martie 2021: Azi mă văd cuContinuă lectura „Despre cum mi-am anunțat echipa că vom avea curând un nou membru”

Alăptarea: între provocare şi binecuvântare

Cu dedicație, Mamei lui Emoţionel        Recunosc că atunci când am rămas însărcintă cu primul copil nu ştiam mare lucru despre alăptare, dar totuşi, deşi în jur vedeam mulți bebeluşi hrăniți cu biberonul mă vedeam hrănindu-mi bebeluşul la sân. Citind apoi diferite informații referitoare la beneficiile laptelului matern pentru sănătatea copilului, faptul că acesta conțineContinuă lectura „Alăptarea: între provocare şi binecuvântare”

Încarc…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d blogeri au apreciat: