3 săptămâni de viață

Victor-Romeo Jr. împlinește astăzi 3 săptămâni de viață!

Nu i-am pregătit nici tort, nici coifuri cu Mickey Mouse și nici ședință foto într-un studio steril. Nu i-am făcut poză pe pat cu petale de flori în formă de cifra 3, n-am chemat toți vecinii să-i ureze la mulți ani și să-l paseze din mână în mână ca să-și facă selfie cu el.

În schimb, de când s-a trezit l-am pupat de aproximativ 100 de ori pe obrazul stâng, apoi pe cel drept și i-am spus că-l iubesc, cam tot de atâtea ori. L-am ținut în brațe, l-am mângâiat pe cap și pe burtică și l-am plimbat prin casă. Lucruri simple, dar cu o însemnătate mult, mult mai mare decât toate fotografiile cu petale de trandafiri, cred.

I-am pus și muzică și i-am cântat. Încă nu are capacitatea de a râde de glasul meu, dar când va veni vremea să o facă, voi râde și eu cu el, căci…chiar e de râs.

Știți ce-am mai făcut?

Am observat cât de mult a crescut, i-am analizat degețelele, ochișorii larg deschiși, privirea care a devenit deja însetată de cunoaștere, curioasă. Am sesizat că devine atent la sunete puternice și că urmărește cu interes umbrele (cu accent pe U și nu pe primul E, se înțelege). L-am ținut îmbrățișat minute întregi și pur și simplu m-am bucurat și mă bucur în continuare de existența lui. Atât am făcut de ziua lui, dar presimt că ”atâtul” acesta are și va avea un ecou îndelungat în viața micului om. Presimt că-și va aminti cum i-am prezentat camera lui Emoționel și i-am vorbit despre familie, chiar dacă nu i-am cumpărat astăzi jucării și haine noi. Presimt că-și va aminti și cum i-am acoperit corpul cu pupici, iubire și priviri admirative.

Am încredere.

Cu drag și prietenie,
Mama și Tata lui Emoționel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: