
Toamna este pe sfârşite, iar copacii înfrigurați îşi scutură ultimele frunze pe pământul amorțit. Recunosc că dacă nu ar exista magia Crăciunului care începe să plutească peste tot în această perioadă, pentru mine sfârşitul toamnei ar fi cu adevărat deprimant. Dar fiindcă ne apropiem cu paşi repezi de luna decembrie, ca în fiecare an inima începe să îmi bată mai puternic, gândurile să îmi zboare la nopțile friguroase de Ajun pe care le petreceam colindând cu prietenii, la mirosul bradului amestecat cu cel de portocale proaspăt desfăcute, la emoţia deschiderii unui cadou…
Încep apoi să îmi fac planuri de activități frumoase şi educative pe care să le facem împreună cu copiii pentru a- i învăţa şi pe ei să se bucure de această perioadă şi mai ales în a-i ajuta să înţeleagă semnificaţia Crăciunului.
Eu şi soţul meu am hotărât să îi învăţăm de mici ce sărbătorim cu adevărat de Crăciun, de ce oferim daruri în această perioadă şi de ce ne împodobim frumos casa: pentru că ne bucurăm de darul cel mai frumos oferit vreodată omenirii, un Mântuitor. De asemenea, ei ştiu că Moş Crăciun este doar o poveste şi din acest motiv acest personaj nu prea se regăseşte printre activităţile noastre.
În ultimii ani am tot văzut ideea calendarului de Advent prezentată în diferite forme, aşa că am hotărât ca în acest an să pregătesc şi eu un astfel de calendar cu câte o activitate personalizată pentru fiecare zi de Advent, o activitate mai specială care să ne scoată din rutina zilnică, să ne introducă în atmosfera liniştită de iarnă şi să ne îndrepte atenţia înspre seminficaţia acestei sărbători frumoase. Voi aşeza calendarul la vedere, iar copiii vor extrage bileţelul pentru ziua respectivă, pe care eu îl voi citi, urmând să stabilim împreună momentul zilei în care vom realiza activitatea. În speranţa că vă voi inspira, doresc să împărtăşesc cu dumneavoastră activitățile la care eu m- am gândit!
Activităţi Advent:
1 decembrie: pregătim calendarul şi îi găsim un loc potrivit
2 decembrie: preparăm şi savurăm ciocolată caldă
3 decembrie: pictăm forme de ipsos
4 decembrie : vizităm oraşul împodobit
5 decembrie: curăţăm şi pregătim ghetuțele pentru a primi dulciuri
6 decembrie: împodobim casa, montăm ieslea
7 decembrie: învățăm o colindă nouă
8 decembrie: pregătim un cadou pentru un copil nevoiaş
9 decembrie: facem prăjiturele
10 decembrie: povestim despre cum se sărbătoreşte Crăciunul în diferite culturi
11 decembrie: facem un craft (brăduţ, ren, steluţă etc.)
12 decembrie: mergem în vizită la nişte prieteni
13 decembrie: aprindem lumânări
14 decembrie: facem un craft cu ieslea lui Isus
15 decembrie: împodobim bradul
16 decembrie: citim povestea naşterii
17 decembrie : învățăm o poezie despre naşterea lui Isus
18 decembrie: facem craft cu îngeraşi
19 decembrie: facem brioşe
20 decembrie: seară de filme de Crăciun
21 decembrie: facem sceneta naşterii
22 decembrie: ne uităm la pozele făcute de Crăciun din anii trecuți
23 decembrie: vizităm ieslea amenajată în centrul oraşului
24 decembrie: mergem la biserică
Vă dorim din toată inima un Crăciun cu adevărat fericit!
Lavinia Flore și copiii, Alex și Giulia