E rândul meu să pun în ghetuțe mici

Bebe pozând pentru Botosheria (fotografie realizată de Adelina Mărcuș)

Azi noapte i-am pregătit ghetuțele copilului meu.

Mai citesc o dată: azi noapte i-am pregătit ghetuțele copilului meu.

Mai citesc o dată și parcă tot nu-mi vine a crede…

Ce sentiment minunat te cuprinde atunci când așezi o pereche de botoșei mici ce-ți încap în palme între 2 perechi de ghete mari și lăcuite. Nici nu mai spun de daruri, căci aproape m-am topit de la primul gest… Acum aștept eu să văd strălucirea din ochii limpezi ai copilului. Și cred că înțeleg ce emoție provoca în părinții mei această întâmplare… De fapt, nu cred, sunt sigură.

Dragul meu Nicolae,

Pentru că aproape îmi vorbești, pentru că mă sorbi din priviri, indiferent dacă părul mi-e aranjat sau nu (căci tu iubești sincer și nici nu știi), pentru că îmi zâmbești larg când involuntar mai fac cate-o mutră, pentru că îmi umpli casa, gândul și sufletul și pentru că știi să-ți manifești fericirea la aproape 3 luni de viață, pentru toate astea te ador. Te ador acum și mâine și poimâine.

Pentru că-ți alunecă pe-un ochi căciula și-mi spui prin gesturi ample, pentru că ți se face dor de brațele mele și-mi arăți prin pumnii strânși și îndreptați în sus, pentru că te lași surprins de mama și copilul din oglindă și pentru că faci baloane cu gura ta în formă de inimioară, pentru toate astea te ador. Din nou.

Pentru că în pumnii tăi mici reușești să mă ții strâns și atunci mă topesc iarăși, pentru că îți plac deja diverse melodii, pentru că încerci să te ridici în fund și-i sperii astfel pe bunici, pentru că ai avut deja primul tău job de model, pentru că nu apuci să plângi (atât de repede apare mami sau tati) și pentru că faci ochii mari la fiecare carte pe care ți-o prezint, pentru toate astea te ador iarăși.

Bebe pozând pentru Botosheria (fotografie realizată de Adelina Mărcuș)

Ești o minune de om. Ce mult mi s-a schimbat viața de când ai apărut. Am reușit să fug cu tati la o întâlnire, cât timp ai rămas tu cu tuși, și-n 2 ore am vorbit doar despre tine, despre responsabilități, despre cum a fost „înainte” (ca și cum am fi avut altă viață atunci) și, colac peste pupăză, am stat cu telefonul sub nas. Eu…eu am stat cu telefonul sub nas. Eu am fost stresată și-am întrebat „No, mergem?”. Doamne, ce interesantă mai e și viața.

Astăzi habar nu ai pe ce lume ești, iar mâine ai toată lumea între palme…

Știai că Sfântul Nicolae mai e numit și Făcătorul de minuni? Chiar așa e…TU faci minuni. TU aduci minuni în viețile noastre.

La mulți ani, pui de om!

Cu iubire,
Mama și Tata lui Emoționel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: