TOP 7 lucruri pe care copilul tău are nevoie să le audă de la tine

Dragi mămici, să știți că așa cum există un manual de utilizare a noilor electrocasnice care v-au înfrumusețat bucătăria, tot astfel există și așa-zise ghiduri de creștere a copiilor. Cele mai eficiente și potrivite ghiduri sunt acelea create de fiecare dintre voi.

Știți de ce? Pentru că nimeni și nimic nu cunoaște mai bine decât VOI trupul și sufletul copilului vostru.

Ținând cont de acest lucru, amintiți-vă să-i spuneți copilului: sunt alături de tine! Aceste cuvinte îi vor oferi celui mic puterea să mute munții din loc, să mai încerce o dată atunci când eșuează, să-și recapete curajul și bucuria de a face.

Amintiți-vă să-i spuneți copilului: te ascult, te înțeleg și te iubesc! Aceste cuvinte îi vor asigura pe copilași de atenția și respectul vostru față de ei. Îi vor asigura că ceea ce au ei de transmis este valoros și important pentru voi, că părerea lor merită întotdeauna să fie luată în seamă, că nevoia lor va fi mereu înțeleasă și că îi iubiți, necondiționat.

Amintiți-vă să-i spuneți copilului: haide să ne jucăm împreună/să petrecem timp împreună! Aceste cuvinte îi vor umple copilului sufletul cu bucurie, bateriile cu energie pozitivă și îi vor demonstra că în voi pot găsi întotdeauna un prieten adevărat, loial și pentru totdeauna alături de ei.

Amintiți-vă să-i spuneți copilului: am încredere în tine! sau tu poți! Aceste cuvinte, de multe ori pot face minuni. În situațiile în care copilul este demoralizat/descurajat vorbele acestea sosesc în sprijinul lui precum un colac de salvare, având capacitatea să scoată la liman orice gând negativ, să ridice orice frunte aplecată în pământ și să impulsioneze la maximum.

Amintiți-vă să-i spuneți copilului: haide să te îmbrățișez! O îmbrățișare poate să însemne uneori mai mult decât orice cuvânt. Oferită cu ochii închiși ea chiar încarcă oamenii cu putere, încredere, dragoste și iubire. De asemenea, aduce zâmbetul pe buze și liniștea în inimă.

Amintiți-vă să-i spuneți copilului: mulțumesc! Nu doar copiii trebuie să le mulțumească adulților pentru ceea ce fac pentru ei, pentru ceea ce le oferă, pentru gesturi etc. Și adulții trebuie să le mulțumească celor mici. Acest gest de apreciere va ridica stima de sine a copilului și îl va ambiționa să ofere în continuare, să ajute, să încurajeze, să se dezvolte emoțional și social.

Amintiți-vă să-i spuneți copilului: scuze sau iartă-mă! Recunoașteți că vi se întâmplă să mai greșiți față de copilul vostru, să vă mai scape câte un cuvânt greoi, să mai ridicați tonul și să regretați imediat gestul etc. Este uman! Tuturor ni se întâmplă. Nu asta e grav. Grav este să nu-ți recunoști eroarea, să nu-ți ceri iertare de la copilul tău. Dacă nu o faci îi arăți că este firesc să greșești și să nu repari, că nu contează să greșești, că omul față de care ai greșit nu este important.

Doar amintiți-vă…

Cu drag și apreciere,
Mama lui Emoționel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: