De la banii de vin, la banii pentru bebe – cap. 3

*Articolul de față face parte din lunga serie de scrieri asupra cărora am reflectat luni de zile. De ce public tocmai acum? Pentru că alături de Tatăl lui Emoționel am convenit ca evenimentele, emoțiile și trăirile puternice să fie împărtășite cu prietenii ”la momentul potrivit”. Pentru noi, acum e momentul potrivit.

15 martie 2021:

Nu e un secret faptul că aveam abonament pentru serile de vineri în Green. Știți voi, localul de sub pasajul Vulturul Negru, unde în weekend-uri se strângeau tinerii să-și petreacă serile cu veselie și socializare. N-am mai ieșit serile în oraș încă de anul trecut, atunci când pandemia a decis să pună lacătul pe orice înseamnă bucurie, zâmbete, prietenie sau distracție. Dar scurtele vizite în oraș, în lungile după-amiezi ale verii 2020 nu mi-au fost interzise (încă), așadar hai să bem un pahar de vin sau 2 shoturi de Tequila, iar apoi să ne vedem de treabă. Îmi luam rolele în picioare și nu mai conteneam din plimbat. Mă opream adesea pe la Ra (prima stație) să-mi iau la TO GO un pahar de vin și-mi făceam liniștită siesta pe străzile goale ale orașului.
Era modalitatea mea de deconectare și de încărcare a bateriilor, modalitatea mea de regăsire a inspirației. Și funcționa. Asta nu înseamnă că trebuie să funcționeze la toată lumea și nu, nu încerc să instrig la un comportament orientat spre consumul de alcool… 🙂

Știați că scriitorii scriu mai bine după un pahar de vin?
Ei bine, în prezent situația stă complet altfel! Parcă nu mai am bani de-un pahar de vin și nici de distracții. De fapt, am bani, dar ceva din suflet mă împinge, involuntar și inconștient să-i rezerv pentru altceva: poate un cărucior, o pernă, niște hăinuțe de bebe, un control ginecologic etc. Mi-am creat chiar și o pușculiță colorată, în care lunar adaug bănuți destinați viitorului copil.

Oare asta se întâmplă atunci când rămâi însărcinată? Devii brusc semi-responsabilă, atentă și grijulie? Ce se schimbă în percepția ta față de lume? De ce simți să acționezi altfel și de unde vine asta? Nu mă gândesc decât la cum o să-l educ (noroc cu bunicii tineri la care-și va petrece mare parte din timp), ce materiale educative o să-i cumpăr, ce o să-i citesc, cât o să-i citesc, când o sa învețe bunele maniere etc. etc.

În fotografia de mai jos se regăsesc câteva dintre cărțile și jocurile pe care le-am achiziționat până în prezent. În alegerea lor am ținut cont, cu precădere, ca ilustrațiile să reflecte realitatea: porcul să fie porc, vaca să fie vacă și nu ursuleț pufos, roz și cu inimioare desenate. Îmi doresc ca cel mic să descopere din prima cum arată cu adevărat un animal, un obiect, o ființă și să nu-i fie distorsionată imaginea, să nu fie indus în eroare (sau chiar oroare, haha).

Cu drag și prietenie,
Mama și Tata lui Emoționel

Lasă un comentariu