Despre cum mi-am anunțat echipa că vom avea curând un nou membru

*Articolul de față face parte din lunga serie de scrieri asupra cărora am reflectat luni de zile. De ce public tocmai acum? Pentru că alături de Tatăl lui Emoționel am convenit ca evenimentele, emoțiile și trăirile puternice să fie împărtășite cu prietenii ”la momentul potrivit”. Pentru noi, acum e momentul potrivit.

martie 2021:

Azi mă văd cu fetele (doamnele psiholog Sofia, Amelia și Lavinia) la 8:30!
– Fetelor, ca să intru direct în subiect, vreau să vă comunic 3 ”chestii”. Sincer, azi dimineață când m-am trezit mi-a venit ideea să fac jocul acela 2 adevăruri și-o minciună și voi să depistați ce anume din ce vă transmit e de fapt fals, dar…nu am găsit combinațiile potrivite.

Așadar:
1. Cu sinceritate vă spun că faptul că faceți parte din echipa Mama lui Emoționel e unul dintre cele mai faine lucruri din viața mea.
2. Haideți să aducem înapoi ziua de joi, adică să facem tot posibilul să mai strângem 6 copilași, astfel încât Emoțioland-ul să fie complet. Ce ziceți, putem face asta împreună?
3. O să am un băiețel!

Și liniștea a fost cea care a dăinuit, urmată fiind apoi de concentrarea exclusivă pe punctul nr. 3 și de una dintre doamnele noastre, plăcut surprinsă: Stai, CE? O să adopți un băiat?!
A fost foarte plăcut să aud cum fiecare dintre ele și-a oferit ajutorul, enumerându-mi câteva dintre obiectele necesare unui nou-născut și întrebându-mă dacă le doresc. Am avut senzația că dimineața respectivă a fost punctul care a declanșat și o altfel de relație între noi. Una mai apropiată planului personal, deși în continuare ceea ce primează este în primul și în primul rând relația profesională.

Mi-am dorit foarte mult să construiesc o echipă echilibrată, puternică și determinată. Mi-am dorit ca fiecare membru să se simtă liber să-și exprime părerile și să aducă oricând argumente solide care să le susțină. M-am bucurat enorm și mă bucur și în prezent că am reușit să le ofer câte o cheie pentru ușa de la intrare, că nu am avut absolut nicio teamă, ci din contră, am considerat că gestul meu mă va elibera și mai mult și-mi va spori și mai mult încrederea. Și exact așa a fost și este.

În prezent lucrurile curg lin și frumos la Mama lui Emoționel. Lucrez în continuare ca nevoia de siguranță, de apartenență și de autonomie să fie îndeplinite la fiecare pas. Este ceva deosebit să știi și să simți că oamenii alături de care muncești au încredere în tine și primesc la rândul lor încredere.

Într-adevăr, nu e ușor să menții unită o echipă formată din oameni puternici, căci personalitatea fiecărui membru va face tot posibilul să amprenteze locurile prin care trece, persoanele pe care le întâlnește și lucrurile pe care le atinge. DAR, dacă știi să comunici și, mai important decât să comunici, să taci și să asculți, realizezi cât de multe ai de câștigat.

Eu am câștigat/învățat foarte multe, având alături echipa Mamei! Unul și cel mai valoros aspect învățat insist să-l împărtășesc cu voi și anume faptul că oricât de mult te-ai strădui, să faci lucrurile SINGUR nu este o soluție. Să știi să delegi, să împarți, să oferi, să ai încredere, reprezintă cele mai bune acțiuni pentru o creștere personală și profesională sănătoasă.

Le mulțumesc pe această cale fetelor minunate din echipa Mamei, care fac ca Emoționel să aibă viață și culoare: Sofia, Lavinia, Adela, Oana și Amelia (fosta noastră colegă)!

Cu drag și prietenie,
Mama și Tata lui Emoționel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: