Părinții mei fac cunoștință cu părinții lui sau…despre cum am sărbătorit ziua lui Victor în avans

*Articolul de față face parte din lunga serie de scrieri asupra cărora am reflectat luni de zile. De ce public tocmai acum? Pentru că alături de Tatăl lui Emoționel am convenit ca evenimentele, emoțiile și trăirile puternice să fie împărtășite cu prietenii ”la momentul potrivit”. Pentru noi, acum e momentul potrivit.

23 martie 2021:

Dragul meu logodnic,
În primul rând, vreau să îți mulțumesc că dintre miliardele de femei, tu m-ai ales pe mine. Și nu m-ai ales o singură dată, ci chiar de 2 ori. M-ai ales o dată să-i fiu mămică celui care nu peste mult îți va fi copil și încă o dată ca să îți fiu soție. Ce-aș putea să cer mai mult? Cred, simt și…de fapt: ȘTIU că pot onora cu mândrie cele două titulaturi pe care TU mi le-ai oferit: soție și mamă. Dar să știi că nu știam asta în trecut. Știu abia acum, în prezent, când te am lângă mine. TU mă faci să simt că POT. Orice. Pur și simplu.

Stai așa, dacă am scris mai sus „în primul rând”, înseamnă că urmează și partea a doua. Așadar, în al doilea rând, îți doresc să ai parte de zile senine, divine, colorate și foarte, foarte fericite. Bineînțeles că alături de mine! Cum altfel? Parcă nici nu mai știu ce înseamnă Petra fără Victor, dar nici nu vreau să mai aflu. Te iubesc din toată inima și îți doresc la mulți, mulți ani împliniți!

Așa a sunat mesajul meu de la mulți ani pentru Victor.

E sâmbătă dimineața și deja ne certăm. Eu sunt stresată și emoționată că urmează 3 ”chestii” importante: să se cunoască ai noștri, să le spunem că bebe va fi băiat și să sărbătorim ziua lui Victor în avans. Iar el…el habar nu are de acest plan bine pus la punct!
Ajungem în Episcopia la ai mei, îi găsim pe picior de plecare, aranjați, pregătiți de party. Tot acolo sunt și sora mea cu iubitul și…SURPRIZĂĂĂ, LA MULȚI ANI, VICTOOOR!
– What? Ce la mulți ani?
– Mergem cu toții în Valea lui Mihai să sărbătorim ziua ta în avans!
– Da, sigur, mergeți numa’. 🙂
– Ă, pe bune, chiar mergem!
– Mdaaa, nu creeed!

Pe drum îi spun lui Victor că asta nu e tot! (în caz că deja l-am obosit cu surprizele, haha)

Cunoașteți voi zâmbetele acelea largi, pline de sinceritate, bucurie și optimism? Exact așa sunt zâmbetele lui Victor. Și exact așa au fost și din momentul în care am pornit și până am ajuns la destinația „cu pricina”: Valea lui Mihai.

Surpriza nr. 2 – Apare Sebi din neant 🙂

Sebi e prietenul lui Victor, cel mai bun. El locuiește în Cluj. Nu vine neînsoțit. Vine cu un alt prieten foarte bun, Csabi! Tocmai mi-am amintit că am uitat să-i dau banii de benzină (totuși de la Cluj la Valea sunt câțiva kilometri de parcurs), dar oricum nu cred că i-ar fi acceptat. Oare mă înjură acum când citește? 🙂

Surpriza nr. 3 – Tortul

Doamne, ce tort! Mama lui Victor e expertă în făurit torturi (atenție unde puneți accentul, haha) și bineînțeles că Victor a avut parte de-o pereche de botoșei albaștri, comestibili, instalați la loc de cinste, în vârful tortului. Gestul e de nota 1000, dar vă dați seama cum de la un an la altul, se trezește un bărbat că-n loc de-o pereche de sâni frumos modelați primește botoșei?! Ceea ce m-a măgulit a fost faptul că i-a primit cu bucurie, ba mai mult, i-a și mușcat! (botoșeii….nu sânii…)

E frumos, liniștitor și plin de speranță să știi că ai alături un om care știe să se bucure din suflet! E, de asemenea, și mai frumos, liniștitor și plin de speranță să știi că părinții se acceptă între ei, se simpatizează și se respectă. Voi ce ziceți?

Cu drag și prietenie,
Mama și Tata lui Emoționel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: