Primul tău Crăciun

Vestimentație realizată de Botosheria, foto by Adelina Mărcuș

Tu nu știi, copilașule, dar tocmai ți-am așezat sub brad un dar, adică mai multe… Și-am simțit așa o emoție, pe care aș vrea s-o simt mereu. Am simțit bucurie. Și-n toată bucuria mea nu-mi venea să cred că e rândul meu să-mi bucur copilul, așa cum părinții mei o făceau și încă o fac.

Tu nu știi, copilașule, dar ți-am pregătit și o serie de hăinuțe cu motive de Crăciun, câte un set pentru fiecare zi. Abia aștept să te văd îmbrăcat în ele și să te strâng tare la piept. Așa cum fac de fiecare dată și mi-e teamă să nu te strivesc cu atâta dragoste… Mergem la bunici. În 24 la bunicii din Valea, în 25 la bunicii din Episcopia, iar în 26…în 26 mergem la nași.

Să spunem Mulțumesc Lui Dumnezeu că avem o familie care ne dorește, ne iubește și ne așteaptă cu bucurie.

Ești în patul tău acum și, orgolioasă sau nu, parcă aș vrea să ți se facă foame cât mai repede ca să te pot strânge iarăși în brațe. E aici un paradox tare interesant… După ce te țin în brațe mai mult timp, mă dor brațele și te-aș așeza undeva, dar imediat ce o fac, te-aș lua înapoi, căci mi se face dor de tine.

Doamne, ce nebunie…mamele sunt niște nebune. Dar le stă bine așa.

Ai 3 luni și…deja. Știi să ceri (și nu mă refer aici că ți-am transmis din bunele maniere și spui „dă-mi te rog frumos”, ci îți manifești nemulțumirile, dorințele și întinzi pumnii spre cer în semn că vrei în brațe). Știi să râzi în hohote, să te încrunți, să arăți că nu îți place, că vrei altceva, că nu ți-e bine…

Îți place stilul milităresc, îți plac sunetele puternice și cuvintele. Le absorbi precum un burete. Mă imiți, te lași surprins și încerci cu gurița ta să dai formă literelor. Nu îți place orice melodie, devii agitat atunci când te irită fonic, te strângi cu pumnii tăi mici de cap și deseori îți tragi urechile…auci! Cel mai drăguț ești atunci când mă vezi mâncând și pur și simplu ți se face poftă. Ție, pui de om, ți se face poftă…

Aștept cu nerăbdare să petrec acest Crăciun cu tine, mai mult decât am așteptat orice pe lume. Somn ușor! Te voi simți din nou la piept peste o oră…sau două.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: