Adio 2021, anul lui „N-ai voie”

„Na-i voie să bei, n-ai voie să schiezi, n-ai voie cu rolele, n-ai voie să stai în frig, n-ai voie…”

Așa a început pentru mine anul 2021, ca o încununare a lui 2020 cel pandemic, restrictiv, urât și huiduit. Se pare că restricțiile s-au ținut în lanț. De ce? Pentru că 2021 a început cu aflarea veștii că bebe e pe drum, iar dorința de a aduce pe lume un pui de om sănătos, rumen și frumos a primat, bineînțeles, în defavoarea distracțiilor de moment.

2021 a fost cel mai…greu an din viața mea, căci a venit la pachet cu schimbări majore în ceea ce privește rutina vieții. A fost anul provocărilor, încercărilor, realizărilor, pierderilor, obstacolelor și, în același timp, anul renașterii, deși sună pompos și poate și un pic narcisist.

2021 a fost anul în care:

 • am făcut pact cu trecutul, i-am zâmbit cu drag și mulțumire, m-am desprins de el și, cu o încăpățânare puțin forțată am lăsat-o în urmă pe „acea Petra”
 • am trecut de la stadiul de domnișoara Petra la doamna Petra
 • am învățat să împart (la 2), lucru care necesită calm, răbdare, acceptare și atenție sporită zi de zi
 • mi-am pierdut cea mai bună prietenă și colegă
 • am adus pe lume un Emoționel adevărat
 • am aflat și am simțit ce înseamnă să fii mamă (iar aici nu voi detalia, căci nimeni, niciodată, în afară de o mamă, nu va percepe cu adevărat explicațiile). Și vă rog să vă gândiți de 10 ori înainte de a lua decizia de a deveni părinte.
 • am botezat în secret copilul, căci petrecerea ar fi avut loc exact în perioada în care s-au anunțat maximele restricții
 • în plan profesional am lansat îndrăgitele Ateliere de dezvoltare personală, emoțională și socială, formând echipă cu doamnele psiholog Sofia, Amelia și Lavinia (din 2022 ne revedem din nou, într-o nouă formulă – vezi AICI detalii)
 • am devenit consilier pentru dezvoltare personală, acreditat (un vis devenit realitate)
 • am lansat volumul colectiv Însemnările a 101 mămici fantastice (vezi AICI evenimentul care s-a petrecut live pe Facebook)
În fotografie: botoșei marca Botosheria

Dragă 2021, îți mulțumesc pentru lecții, pentru restricții, pentru palme de trezire la realitate, pentru nopți dormite prost sau cel mai prost, pentru cea mai mare burtă și cele mai mari realizări, pentru cele mai puternice emoții, gânduri și trăiri.
Îți spun acum adio, căci un nou an bate la ușă și îmi doresc să-i deschid. Îmi doresc să intre cu pantofii curați, să se instaleze comod pe canapea și să reflecteze un pic la priorități, la lucrurile cu adevărat importante, dorite și căutate.

Dragă 2022, mi-am propus să te invit la o cafea și să-ți prezint o parte din schema pe care o vom urma de-a lungul anului:

 • vom reorganiza prioritățile, plasând pe primul loc pacea, liniștea și bucuria lucrurilor mărunte, iar acest aspect nu preconizează nicidecum o decădere a planului profesional, ci din contră, așteptați și veți vedea răsadurile
 • vom uda zilnic cea mai dorită floare, copilul, pentru a-i oferi culoare, putere și cadru să-și întindă aripile
 • ne vom axa pe creștere și dezvoltare personală
 • iar cele mai mari dorințe rămân secrete pentru a putea fi îndeplinite în tihnă, căci necesită timp, reflecție, pace și liniște

Dragă 2022, te aștept cu o mare nerăbdare și curiozitate! Fă te rog tot posibilul să fii cel mai tare și mai bun an pentru toți cei dragi care citesc asta, pentru familia mea iubită, în primul rând, și apoi, pentru toți cei apreciați… Acum mă retrag, căci am un zâmbet de privit, o floare de înflorit.

Cu respect,
Mama lui Emoționel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: