Nu eram pregătită pentru tine. Sunt acum

Dragă V,

Astăzi împlinești 4 luni și pentru că sunt o mămică mai puțin tradițională, n-am să-ți consemnez schimbările într-un caiet, ci chiar aici. Abia aștept să-ți citesc și ție, mai târziu.

Dacă până nu de mult am crezut că cea mai înaltă formă de iubire se manifestă față de sine, ai apărut tu să-mi reorganizezi sentimentele. Dacă până nu de mult am crezut că cea mai mare durere e cea pe care o simți propriu zis, ai apărut tu să-mi transmiți durerea unui vaccin primit în piciorul drept. Dacă până nu de mult credeam că eu zâmbesc cel mai larg și mai sincer din familie, ai apărut tu cu sclipirea, lumina și puritatea ta. Oare mă înțelegi?

Trebuie să recunosc, nu eram pregătită pentru tine. Nu cred că te poți pregăti să devii mamă, căci ea se naște încă o dată atunci când se naște copilul. Orice plan, idee, presupunere piere odată cu sosirea pe lume a celui mic…

Trebuie să recunosc, sunt pregătită acum.

Așa cum marii fani ai meciurilor de fotbal așteaptă cu sufletul la gură să înceapă meciul, exact așa aștept eu să-mi arăți TU ceva nou. Așa cum bucătăresele pricepute se laudă cu cozonacul bine dospit, exact așa mă laud eu cu fiecare gest pe care TU îl faci. E în firea noastră…

Așadar, dă-mi voie…

La 4 luni de viață, TU, minune, urmărești zborul păsărilor. Sunt atât de curioasă ce e în mintea ta atunci! Oare crezi că se întâlnesc ca să-și povestească cum s-au jucat în parc sau ce-au mai gătit pentru cină?
La 4 luni de viață, TU, minune, iei cărțile în mână și ești interesat de conținutul lor. Și mami, care e mare FAN LECTURĂ nu poate decât să se bucure.
La 4 luni de viață, TU, minune, încerci pe limba ta să-mi povestești ce-ai visat (cel puțin, asta înțeleg eu).
La 4 luni de viață, TU, minune, privești pe fereastră minute întregi, semn că-ți place natura, povestea și omul.
La 4 luni de viață, TU, minune, ești pofticios…văd cum ți se deschid larg ochii atunci când mănânc rapid ceva și cum îți dansează buzele mici.
La 4 luni de viață, TU, minune, imiți forma buzelor mele în încercarea de a-mi vorbi.
La 4 luni de viață, TU, minune, ridici din sprâncene…sigur ești surprins de noile informații pe care le descoperi.

La 4 luni de viață, TU, minune, ai capacitatea să înseninezi și cel mai înnorat moment, să bucuri și să transmiți. Totul.

La mulți ani!
Cu drag și iubire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: